Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΚάλεσμα των Σύριων προσφύγων της Πλατείας Συντάγματος

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κάλεσμα των Σύριων προσφύγων της Πλατείας Συντάγματος

Διαβάστε το κάλεσμα των Σύριων προσφύγων της Πλατείας Συντάγματος για την πορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Δεκέμβρη 2014, 02.30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Σύρων Προσφύγων της Πλατείας Συντάγματος

Εμείς, οι Σύριοι πρόσφυγες πολέμου που παραμένουμε στην Πλατεία Συντάγματος από τις 19 Νοέμβρη 2014, θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε στον ελληνικό λαό και τον υπόλοιπο κόσμο τις αποφάσεις που λάβαμε σήμερα.

α) Στη διάρκεια του αγώνα μας κατορθώσαμε να καταστήσουμε σαφές στον κόσμο ότι τα αιτήματα για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας ως προσφύγων (τα οποία αφορούν σε δικαιώματα στέγασης, σίτισης, εργασιακά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν από την κρατική ηγεσία και για όλους τους Σύρους πρόσφυγες.

β) Κατανοούμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη νόμιμη είσοδό μας σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό να αιτηθούμε άσυλο σε αυτές. Δεν προτίθεται να το κάνει βασιζόμενη στην υπάρχουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία και το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν επιθυμούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

γ) Ως εκ τούτου, αιτούμεθα τα ακόλουθα από την Ελληνική κυβέρνηση:

1) Χορήγηση πολιτικού ασύλου και υπαγωγή στο καθεστώς “πρόσφυγα πολέμου” στην Ελλάδα, το οποίο να περιλαμβάνει και ταξιδιωτικά έγγραφα διάρκειας τριών μηνών για μετακίνηση προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

2) Ταχείες διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων: 100 άτομα την ημέρα , αντί για 10 άτομα την ημέρα που προτείνει η Ελληνική κυβέρνηση.

3) Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και σίτισης για όλους τους πρόσφυγες, με προτεραιότητα στα παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους.

δ) Θα παραμείνουμε στην Πλατεία Συντάγματος μέχρις ότου λάβουμε μια θετική απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με όλα μας τα αιτήματα και μέχρις ότου βεβαιωθούμε ότι η διαδικασία χορήγησης ασύλου προχωρά για όλους. Ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση μια επίσημη γραπτή απάντηση στα αιτήματά μας.

ε) Ζητάμε από τον Ελληνικό λαό να στηρίξει το δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες που μας βοήθησαν από την πρώτη μέρα του αγώνα μας, για την αλληλεγγύη που επέδειξαν.

στ) Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Δεκέμβρη 2014, 02.30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι Σύριοι πρόσφυγες της Πλατείας Συντάγματος

{fcomment}

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα