Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεθνήΗ Επαναστατική Κομμουνιστική Διεθνής δυναμώνει!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Διεθνής δυναμώνει!

Τα πρόσφατα επιτυχημένα συνέδρια του αυστριακού και του ιταλικού τμήματος της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI).

Στο διάστημα από 22 Μάρτη έως και 14 Απρίλη πραγματοποιήθηκαν σε 2 ευρωπαϊκές χώρες Συνέδρια της Διεθνούς μας. Πιο συγκεκριμένα, από 22 έως 24 Μάρτη στην Αυστρία και από 12 έως 14 Απρίλη στην Ιταλία.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, που προκύπτει από την σκληρή δουλειά των συντρόφων και συντροφισσών παγκοσμίως και την αύξηση των επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων, τα δύο συνέδρια απασχόλησαν αρχικά οι παγκόσμιες προοπτικές του κινήματος μέσα στα πλαίσια της ξεκάθαρης κρίσης του καπιταλισμού και των οικονομικών-κοινωνικών προβλημάτων που αυτή δημιουργεί.

Στην Αυστρία συμμετείχαν 225 σύνεδροι υπογραμμίζοντας τον διεθνή χαρακτήρα του Συνεδρίου. Οι πολιτικές εκτιμήσεις κατέτειναν στο γεγονός πως οι οικονομικές προοπτικές στην Αυστρία είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Οι δεκαετίες της σταθερότητας αποτελούν οριστικά παρελθόν και η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μαζικών περικοπών. Η οικονομική και κοινωνική δυστοπία στην χώρα δημιουργεί τις συνθήκες για την ενδυνάμωση των επαναστατικών ιδεών. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αναπτύσσουν μια εντατική δραστηριότητα και στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου το αυστριακό τμήμα να έχει φτάσει τα 500 μέλη.

Στην Ιταλία η οργάνωση έχει ήδη φτάσει τα 550 μέλη, στο Συνέδριο συμμετείχαν 200 αντιπρόσωποι και παρατηρητές και το τμήμα έχει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Ήδη από τον Οκτώβρη του 2023 εντάχθηκαν 140 νέα μέλη με μέσο όρο ηλικίας τα 21 έτη. Κοινή διαπίστωση, κατά την διάρκεια των εργασιών, ήταν η ιστορική κρίση του καπιταλισμού. Το σύστημα δεν έχει καταφέρει να επανέλθει από την ζημιά του 2008. Σε αυτό το πλαίσιο, με τις αντιθέσεις ολοένα να αυξάνονται, το βάθεμα της κρίσης να οδηγεί σε όξυνση των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, και την αύξηση των κρατικών χρεών να φτάνουν στο 350% του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος, η Ιταλία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το 9,1% των εργατικών οικογενειών ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και το 47% των πολιτών αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Θλίψη, κακουχία, αγανάκτηση, αλλά και γόνιμο έδαφος για ριζοσπαστικοποίηση. Απαίτηση των καιρών και απάντηση στα προβλήματα είναι λοιπόν η απόφαση του ιταλικού τμήματος, να προχωρήσει στην ίδρυση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας. Ο άμεσος στόχος για την οργάνωση είναι τα 700 μέλη μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η Διεθνής μας στοχεύει στα 10.000 μέλη μέχρι το τέλος του 2024. Ήδη από 5.000 μέλη τον Ιούλιο του 2023 πήγαμε στα πάνω από 6.000 μέχρι σήμερα και οι προοπτικές φαίνονται πρακτικά και καθημερινά ευνοϊκές.

Για το δίκιο και τις ανάγκες της εργαζόμενης ανθρωπότητας!
Για μια κομμουνιστική κοινωνία!

Ηλίας Λεμοντζόγλου

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα