Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεθνήΜεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός στο μαρξιστικό σχολείο του τμήματος της IMT στον...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός στο μαρξιστικό σχολείο του τμήματος της IMT στον Καναδά

Η μεγάλη συμμετοχή στο σχολείο του καναδέζικου τμήματος της ΙΜΤ στο Μόντρεαλ σηματοδοτεί την τροχιά σημαντικής ανάπτυξης της Διεθνούς.

Εικόνα: Fightback
Εικόνα: Fightback

Το δια ζώσης Μαρξιστικό Χειμερινό Σχολείο του Μόντρεαλ επέστρεψε μετά από μια τριετή παύση και το παρακολούθησαν 460 άτομα. Η εκδήλωση προσέλκυσε συμμετέχοντες από διάφορες χώρες όπως η Ελβετία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ και ήταν η μεγαλύτερη μαρξιστική συνάντηση που έχει γίνει ποτέ στον Καναδά. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις μαρξιστικές ιδέες, όπως φάνηκε και από τον αριθμό ρεκόρ στις πωλήσεις μαρξιστικής λογοτεχνίας αξίας 17.000 δολαρίων που πωλήθηκε στην εκδήλωση.

Το θέμα του σχολείου ήταν «Το Επαναστατικό Κόμμα» και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων όπως η διάσπαση Μπολσεβίκων-Μενσεβίκων του 1903 και το θεμελιώδες έργο του Λένιν «Τι να κάνουμε;», η σύγκρουση μεταξύ του Μαρξ και του αναρχικού Μπακούνιν για το χτίσιμο της 1ης Διεθνούς και ο ρόλος του Τεντ Γκραντ στη διάσωση της κληρονομιάς του Τρότσκι. Η εκδήλωση υπογράμμισε επίσης τη σημασία του επαναστατικού Τύπου στην οικοδόμηση ενός επαναστατικού κόμματος.

Η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση έδειξε ότι υπάρχει πραγματική δίψα για τις μαρξιστικές ιδέες και την οικοδόμηση ενός επαναστατικού κόμματος, ιδιαίτερα στη νεολαία. Τα εμπνευσμένα λόγια του Λέον Τρότσκι για τη σημασία της προσωπικής συμβολής στην οικοδόμηση ενός επαναστατικού κόμματος έκλεισαν την εκδήλωση: «Ναι, το κόμμα απορροφά τον καθένα μας πλήρως. Αλλά σε αντάλλαγμα δίνει την υψηλότερη ευτυχία: τη συνείδηση ότι κάποιος συμμετέχει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, ότι κουβαλάει στους ώμους του ένα μόριο της μοίρας της ανθρωπότητας και ότι την ζωή του δεν θα την έχει ζήσει μάταια.»

Γιώργος Αρναούτογλου
Πηγή ενημέρωσης: www.marxist.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα