Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΟλυμπιακή Κληρονομιά και κρατική τρομοκρατία

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ολυμπιακή Κληρονομιά και κρατική τρομοκρατία

Δεν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Ελλάδα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κυβέρνηση Σημίτη τότε  και σύσσωμη η αστική τάξη, είχαν κάνει συστηματική προπαγάνδα σχετικά με τα «οφέλη» τα οποία η χώρα θα αποκόμιζε, το «κύρος» και την πλούσια πολιτιστική «προίκα» που θα απέφερε η διεξαγωγή των αγώνων. Μια τετραετία αργότερα κάποια από τα «οφέλη» των Ολυμπιακών Αγώνων συνοψίζονται εύστοχα στο παρακάτω απόσπασμα από άρθρο της «Ελευθεροτυπίας»: «Την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009 το βράδυ, έξω από το προεδρικό μέγαρο στην οδό Ηρώδου Αττικού, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα 29 ετών, κρυμμένο στα δένδρα του Εθνικού Κήπου, που επιχειρούσε να φωτογραφίσει το χώρο. Έφερε προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας οπτικών και ακουστικών σημάτων και φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας με τηλεφακούς τελευταίας τεχνολογίας. Μαζί του είχε και το περιβόητο βαλιτσάκι που είχε αφήσει στην ΕΥΠ το κλιμάκιο της CIA πριν από για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς αγώνες οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες προέβηκαν στις πιο απαράδεκτες και αντισυνταγματικές προσβολές των ατομικών δικαιωμάτων. Η ίδια η αστική τάξη δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει το ότι οι μηχανισμοί παρακολούθησης  δεν θα στραφούν εναντίον βουλευτών της, πολλώ δε μάλλον εναντίον αγωνιστών, απεργών και εργαζομένων.
Σε συνθήκες κρίσης και αυξανομένης ταξικής πάλης, όπως αυτές της περιόδου που ζούμε, η αστική τάξη χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς της εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας προκειμένου να τους εκφοβίσει και να τους τρομοκρατήσει. Οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς οφείλουν να αναδεικνύουν την διαρκή απόπειρα καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων από την άρχουσα τάξη και το κράτος της, και να συνδέουν τον αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα με την προοπτική κατάργησης του αστικού κράτους και της οικοδόμησης  του σοσιαλισμού, ως τη μόνη προοπτική που θα καταστήσει εφικτή την αληθινή δημοκρατία.

 
Σοφία Παπακωνσταντίνου

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα