Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΚάλεσμα για την Γενική Απεργία

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κάλεσμα για την Γενική Απεργία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ αντιμέτωπη με ένα διαρκώς διογκούμενο κύμα λαϊκής οργής επιχειρεί να αμυνθεί με την αστυνομική τρομοκρατία.

Οι χιλιάδες μαθητές με την εκπληκτική, αυθόρμητη κινητοποίησή τους μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη έδειξαν το δρόμο του αγώνα. Τώρα είναι η ώρα της εργατικής τάξης.

Η Μαρξιστική Τάση καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ο μαζικός, ταξικός και οργανωμένος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να απαντήσουμε στην κυβέρνηση του κεφαλαίου.

Παράλληλα, είναι ζωτική ανάγκη να περιφρουρήσουμε και να διαχωρίσουμε τον αγώνα μας από κάθε «χουλιγκάνικο» και προβοκατόρικο στοιχείο.  

–          Άμεση και παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών δολοφόνων του Α. Γρηγορόπουλου. Διάλυση των ειδικών μονάδων αστυνόμευσης και καταστολής των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας.

–          Τα κονδύλια που δίνονται σήμερα για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των ένστολων κρατικών τρομοκρατών να διοχετευθούν άμεσα στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.

–          Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργατικών κομμάτων και των συνδικάτων για να φύγει η κυβέρνηση του κεφαλαίου και της αστυνομικής τρομοκρατίας – Κοινή αγωνιστική δράση ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί άμεσα με μια νέα 48ωρη γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

–          Καμιά παραχώρηση σε αυτούς που δημιούργησαν την οικονομική κρίση – Για την κρίση να πληρώσει μόνο το μεγάλο κεφάλαιο – Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή στους μισθούς και τις συντάξεις  – 35ωρο – 5ήμερο – 7ωρο – για να ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας – Επίδομα ανεργίας στο ύψος του 80% του μισθού για όσο καιρό μένει κάποιος άνεργος – Τα δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για τις τράπεζες να δοθούν για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δημόσιων κοινωφελών έργων.

–          Η μόνη διέξοδος από τη κρίση είναι η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων, με εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

–          Αριστερή, σοσιαλιστική λύση εξουσίας – Αγώνας για κυβέρνηση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ με σοσιαλιστικό πρόγραμμα.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα