Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΚρατική βία και τρομοκρατία - ο αγώνας συνεχίζεται!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κρατική βία και τρομοκρατία – ο αγώνας συνεχίζεται!

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα σχέδιο για να τσακίσει το μαζικό κίνημα και να καταλάβει η αστυνομία την πλατεία Συντάγματος. Έχοντας εξασφαλίσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, θέλει να εξασφαλίσει ότι το κίνημα που τρομοκράτησε την άρχουσα τάξη και τους διεθνείς της πάτρωνες θα «εκπνεύσει» από την ασφυξία των χημικών και τα δολοφονικά χτυπήματα των γκλοπς.
Είναι πρωτοφανής η αστυνομική βαρβαρότητα ενάντια σε χιλιάδες διαδηλωτές, που από το πρωί συνέρευσαν μαζικά για να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή. Γίνεται απόπειρα εμπρησμού κτιρίων με την ανοχή και ενθάρρυνση της αστυνομίας για να εκκενωθεί η οριστικά πλατεία από τους χιλιάδες αγωνιστές. Εκατοντάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στο σταθμό του Μετρό, μέσα σε ένα σύννεφο χημικών. Τα χημικά που εκτοξεύθηκαν, δακρυγόνα, ασφυξιογόνα κ.α είναι αμέτρητα. Οι τραυματίες, με έναν πρόχειρο υπολογισμό των εθελοντών γιατρών του ιατρείου του Μετρό της Πλ. Συντάγματος, είναι πάνω από 500. Οι αστυνομικοί εκτοξεύουν χειροβομβίδες κρότου –λάμψης, αλλά και μάρμαρα, τα οποία επιστρέφουν στους διαδηλωτές, τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς. Με αυτή την επίδειξη κρατικού τρόμου, είναι καθαρά θέμα τύχης το ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει ανθρώπινο θύμα, κάτι που είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί τις επόμενες ώρες.
Εκατοντάδες απλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι συγκρούονται με χέρια γυμνά με τους πάνοπλους «άνδρες» των ΜΑΤ. Εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι που συμμετείχαν στις  συγκεντρώσεις και υποστηρίζουν το κίνημα, συσσωρεύουν οργή ενάντια στην κρατική τρομοκρατία από την μία, αλλά και την απάθεια και την ξετσιπωσιά των κυβερνητικών και πολιτικών υπηρετών των τοκογλύφων – δανειστών, από την άλλη.
Η μαχητική διάθεση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Το κίνημα πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, μέχρι η κυβέρνηση των κερδοσκόπων και της αστυνομικής αγριότητας να ανατραπεί.
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν τώρα είναι τα ακόλουθα:

  • Συνελεύσεις άμεσα σε όλες τις γειτονιές και τους εργατικούς χώρους για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.
  • Νέες μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο στην Πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων, με περιφρούρηση οργανωμένη από τα συνδικάτα για την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας και της δράσης των προβοκατόρων και με συναυλίες καλλιτεχνών για να διατηρήσουμε τον έλεγχο στις πλατείες.  
  • Οι 24ωρες και 48ωρες γενικές απεργίες, οι λαϊκές συνελεύσεις και οι μαζικές συγκεντρώσεις αποδεικνύεται ότι δεν αρκούν για να νικήσουμε. Χρειάζεται ο αγώνας να κλιμακωθεί σε μια Γενική πολιτική απεργία διαρκείας.
  • Να εκλέξουμε απεργιακές επιτροπές σε όλους τους εργατικούς χώρους, μικρούς και μεγάλους, που θα συντονίσουν τον αγώνα και την απεργία διαρκείας από κοινού με εκλεγμένες επιτροπές αγώνα από τις κατά τόπους λαϊκές συνελεύσεις.
  • Να συγκροτηθεί Κεντρική Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για να συντονίσει πανελλαδικά το κίνημα, να μεριμνήσει για την δημιουργία απεργιακών ταμείων και συσσιτίων για τους απεργούς, να καλέσει για τη δημιουργία απεργιακών φρουρών και να ιδρύσει εργατική – λαϊκή πολιτοφυλακής, κατάλληλα εξοπλισμένη για την  περιφρούρηση των συγκεντρώσεων από τη βία της αστυνομίας και την δράση προβοκατόρων.
  • Η Κεντρική Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα θα πρέπει να οργανώσει καμπάνια αλληλεγγύης στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο εργατικό κίνημα και επίσης, θα πρέπει στηριγμένη και νομιμοποιημένη από τις λαϊκές και τις εργατικές συνελεύσεις, να προετοιμαστεί για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της «τρόικας» και των τραπεζών και να περάσει τον συγκεντρωμένο πλούτο της χώρας στην ιδιοκτησία της κοινωνίας και στον έλεγχο του εργαζόμενου λαού.
  • Πάνω  στη βάση ενός τέτοιου προγράμματος δράσης και  διεκδικήσεων πρέπει τα κόμματα της Αριστεράς και τα συνδικάτα να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα μέχρι τη νίκη, σε κάθε γειτονιά και εργατικό χώρο.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα