Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΘα φύγει αν τον διώξουμε! Γενική απεργία διαρκείας!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Θα φύγει αν τον διώξουμε! Γενική απεργία διαρκείας!

Ειδικά η καταπληκτική, άμεση επιστροφή χιλιάδων λαού στην Πλατεία Συντάγματος νωρίς το απόγευμα, η οποία κονιορτοποίησε το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας για τον εκφοβισμό του κινήματος που εξελίχθηκε το πρωί από τις δυνάμεις καταστολής, έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Έστειλε ένα μήνυμα ισχυρής λαϊκής αποφασιστικότητας στην άρχουσα τάξη και συνέβαλε στο να εμφανιστεί η ηγεσία της ΝΔ πιο διστακτική απέναντι στη συμμετοχή της σε μια οικουμενική κυβέρνηση, φοβούμενη ότι αυτό θα οδηγήσει στο πρόωρο τέλος της σαν χρήσιμη πολιτική εφεδρεία για τον βυθιζόμενο σε τέλμα ελληνικό καπιταλισμό.

Η κυβέρνηση πλέον μετράει μέρες στην εξουσία. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία «σφίγγουν τα δόντια» και με ενισχυμένο ηθικό από την αίσθηση ότι ο ξεσηκωμός τους οδηγεί την λαομίσητη κυβέρνηση της «τρόικας» άρον – άρον στο τέλος της, ετοιμάζονται να της δώσουν τη χαριστική βολή.

Ο Παπανδρέου δεν παραιτήθηκε ακόμα και μας «έριξε το γάντι»! Ας το σηκώσουμε λοιπόν! Αφού δεν θέλει να παραιτηθεί, ας τον «παραιτήσουμε» εμείς. Το θαυμάσιο κίνημα που έχουμε δημιουργήσει όλες αυτές τις μέρες και καθορίζει πλέον τις πολιτικές εξελίξεις, πρέπει να περάσει σε μια νέα, ακόμα πιο μαζική και πιο αποτελεσματική φάση.

Ο πιο ασφαλής δρόμος γι’ αυτό είναι να εντείνουμε την προσπάθεια στις εργατικές γειτονιές, τους εργατικούς χώρους και τα συνδικάτα για να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος που μιλάει σωστά, για μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Και αφού η άρχουσα τάξη έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα εξουσίας, ας ενισχύσουμε τα κύτταρα της δικής μας εξουσίας, που αναδεικνύεται μέσα από τον ίδιο τον αγώνα μας, δηλαδή τις Λαϊκές συνελεύσεις στις πόλεις, τις γειτονιές και τους εργατικούς χώρους. Ας προχωρήσουμε άμεσα στη συγκρότηση μιας εκλεγμένης από τις Λαϊκές συνελεύσεις Κεντρικής Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα που θα αντικαταστήσει την εξουσία της «τρόικας» και των τραπεζών και θα υπηρετήσει τις ανάγκες μας, διαγράφοντας το ληστρικό χρέος και περνώντας τον συγκεντρωμένο πλούτο της χώρας στην ιδιοκτησία της κοινωνίας και στον έλεγχο του εργαζόμενου λαού.

Οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσουν να ζητούν απλά «εκλογές». Πρέπει να συμβάλουν άμεσα στο να αναπτυχθεί και να κλιμακωθεί το μαζικό κίνημα με μια γενική πολιτική απεργία και να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο μιας γρήγορης προσφυγής στην κάλπη, ενώνοντας τις δυνάμεις τους στη βάση ενός προγράμματος ριζικού σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας. Γιατί μόνο τότε οι εκλογές – που προωθεί τώρα η άρχουσα τάξη σαν την έσχατη λύση της για να ανακόψει και να αποπροσανατολίσει το κίνημα των μαζών – θα είναι δυνατό να  βγάλουν ένα αποτέλεσμα που θα ισχυροποιεί το μαζικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Μαρξιστική Φωνή

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα