Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΑπεργιακή λαοπλημμύρα καθορίζει τις εξελίξεις

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Απεργιακή λαοπλημμύρα καθορίζει τις εξελίξεις

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΑΟΥ! Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ» ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ
Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις της μαζικής 24ωρης γενικής απεργίας, καθώς και στην περικύκλωση της Βουλής. Αναμφίβολα, αν οι διαδηλώσεις εξελίσσονταν ειρηνικά, με τους ρυθμούς συμμετοχής που αναπτύχθηκαν, οι διαδηλωτές θα ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο. Όμως μια οργανωμένη απόπειρα εκφοβισμού με πρωταγωνιστές ασφαλίτες και προβοκάτορες αναμεμιγμένους με οργισμένους νέους, ανέκοψε το «κύμα» των μαζών που ήταν έτοιμο να «πνίξει» τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου και για αρκετή ώρα δημιούργησε ένα σκηνικό βίαιων συγκρούσεων με την αστυνομία.
Παρ΄ όλα αυτά, χιλιάδες λαού, αργά αλλά σταθερά συγκεντρώνονται ξανά στο Σύνταγμα. Οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν με δακρυγόνα να δημιουργήσουν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα για να αποτρέψουν την επανασυσπείρωση του κόσμου στην Πλατεία, την ώρα που τα κανάλια επαναλαμβάνουν διαρκώς τις σκηνές βίας για να αποτρέψουν μια νέα λαοπλημμύρα.
Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα σε καθεστώς τρόμου, προσπαθούν να βρουν μια πολιτική λύση για να κερδίσουν χρόνο και να ανακόψουν το κίνημα των μαζών που λαμβάνει ώρα με την ώρα, επαναστατικά χαρακτηριστικά. Έτσι αναμένεται σε λίγη ώρα διάγγελμα του απομονωμένου και λαομίσητου, πρωθυπουργού των τραπεζών, που θα δώσει «σάρκα και οστά» πιθανά σε σενάρια «οικουμενικής κυβέρνησης» ή ακόμα και εκλογών.
Η Μαρξιστική Φωνή παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέλθει με νέα δημοσιεύματα άμεσα.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα