Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΟύτε «άμεση» - ούτε «έμμεση» - Αληθινή δημοκρατία τώρα!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ούτε «άμεση» – ούτε «έμμεση» – Αληθινή δημοκρατία τώρα!

Ούτε «άμεση» – ούτε «έμμεση» – Αληθινή δημοκρατία στο κίνημα τώρα!

Το κίνημα στις πλατείες είναι μαζικό, αυθόρμητο, μαχητικό, αλλά ακόμα, παρά την φλυαρία ορισμένων ηγετικών του κύκλων για την «άμεση δημοκρατία», δεν είναι δημοκρατικά οργανωμένο.

Η καθημερινές Λαϊκές Συνελεύσεις στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, αποτελούνται μέχρι τώρα αντικειμενικά από «όποιον ενδιαφέρεται» και όποιον μπορεί να βρίσκεται εκεί τις ώρες των συνεδριάσεων. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, αποκλείονται από τις συνελεύσεις και τις αποφάσεις τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που συμμετέχουν στον αγώνα.

Η πολεμική που ασκείται από ορισμένους ηγετικούς κύκλους του κινήματος ενάντια σε κάθε είδους αντιπροσώπευση δεν είναι ένα δημοκρατικό στοιχείο, αλλά πρακτικά αποτελεί την υπεράσπιση της ανευθυνότητας και οδηγεί με φυσικό τρόπο στην επιβολή της αρχής του αυτόκλητου διορισμού, αντί για την λειτουργία των δημοκρατικών αρχών της  εκλογής και της άμεσης δυνατότητας ανάκλησης. Το αποτέλεσμα είναι η απουσία κύρους στις αποφάσεις που λαμβάνονται στις λαϊκές συνελεύσεις, οι οποίες δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για κανέναν μέσα στο κίνημα, παρά μόνο, πρακτικά, έναν «συμβολικό χαρακτήρα». Οι εκατοντάδες χιλιάδες μετέχοντες στο κίνημα, δυστυχώς, ούτε καν ενημερώνονται για αυτές.

Για να οργανώσουμε πραγματικά δημοκρατικά και αποτελεσματικά τον αγώνα χρειάζεται οι συνελεύσεις να εξαπλωθούν παντού, για να αγκαλιάσουν όλους όσους συμμετέχουν στο κίνημα, στους χώρους που ζουν και εργάζονται.  Οι δημόσιοι εκπρόσωποι και συντονιστές του κινήματος πρέπει όλοι να είναι εκλεγμένοι και ανά πάσα ώρα ανακλητοί από την βάση του κινήματος.

Αυτά θα επιτευχθούν μόνο αν παλέψουμε για :

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς για την εκλογή εκπροσώπων ανά πάσα στιγμή ανακλητών από το σώμα που τους εξέλεξε, που θα συντονίζουν τον αγώνα σε τοπικό επίπεδο.
  • Λαϊκές Συνελεύσεις στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων της χώρας που θα απαρτίζονται αποκλειστικά από τους εκλεγμένους και ανά πάσα στιγμή ανακλητούς εκπροσώπους των κατά γειτονιά, περιοχή και εργατικό χώρο συνελεύσεων της κάθε περιφέρειας.
  • Συγκρότηση μιας Κεντρικής Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα από εκλεγμένους και ανά πάσα στιγμή ανακλητούς εκπροσώπους των λαϊκών συνελεύσεων των διαφορετικών πόλεων και περιφερειών, που θα συντονίζει και θα εκφράζει ενιαία το κίνημα.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα