Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΤο νεοναζιστικό πογκρόμ και τα καθήκοντα τηςΑριστεράς

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Το νεοναζιστικό πογκρόμ και τα καθήκοντα τηςΑριστεράς

ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας νεαρός άνδρας από το Μπανγκλαντές έπεσε νεκρός στα Πατήσια από μαχαιριές θρασύδειλων φασιστοειδών. Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα, ξεδιπλώθηκε και επίσημα η τρομοκρατική δράση των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στους μετανάστες, η οποία πυροδοτήθηκε με πρόσχημα την προχθεσινή (ύποπτη για τα κίνητρά και τους στόχους των δραστών της) εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στον θάνατο έναν 44χρονο άνδρα στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου. Το πεδίο της δημόσιας κλιμάκωσης της νεοναζιστικής δράσης ήταν μια συγκέντρωση και πορεία με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων, που οργανώθηκε από την «Επιτροπή Κατοίκων Μουσείου», πίσω από την οποία βρίσκεται η «Χρυσή Αυγή» και άλλες ακροδεξιές ομάδες.
Στην πορεία της «Επιτροπής Κατοίκων» κυριάρχησαν ρατσιστικά συνθήματα, ενώ ομάδες νεοναζί σε όλη τη διαδρομή κυνηγούσαν και προπηλάκιζαν μετανάστες, αλλά και όσους δημοκρατικούς πολίτες έδειχναν ανοιχτά τη δυσφορία τους για όσα παρακολουθούσαν. Φυσικά οι αστυνομικές δυνάμεις που συνόδευαν την πορεία, δεν είχαν την ίδια συμπεριφορά με εκείνη που επέδειξαν χθες ενάντια στους απεργούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατά δεκάδες κατέληξαν στα νοσοκομεία σαν αποτέλεσμα της αστυνομικής αγριότητας. Αυτή τη φορά, οι «φρουροί της τάξης» ήταν θεατές στο πογκρόμ των μεταναστών, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις σαδιστικές διαθέσεις των φασιστών.
Δεκαπέντε άτομα συνολικά, από τους οποίους οι δεκατρείς ήταν μετανάστες, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” σαν αποτέλεσμα των επιθέσεων των νεοναζί στην ευρύτερη περιοχή της Πλ. Βικτωρίας. Αρκετή ώρα μετά το τέλος της πορείας, οργανωμένες ομάδες νεοναζί παρέμειναν στην ευρύτερη περιοχή, τρομοκρατώντας τους μετανάστες, με την αρωγή μοτοσικλετιστών που έκαναν επιθέσεις «κομάντο» ξυλοκοπώντας τους απροστάτευτους «αλλοεθνείς».
Είναι ξεκάθαρο ότι η δράση των νεοναζί δεν είναι «περιθωριακή» και «μεμονωμένη», αλλά αποτελεί μέρος ενός σχεδίου στο οποίο συνηγορεί ο κρατικός μηχανισμός επιφυλάσσοντας για τα φασιστοειδή τον ρόλο του «πολιορκητικού κριού». Ένα κοινό νήμα συνδέει τις επιθέσεις των νεοναζί ενάντια στους μετανάστες και την αστυνομική βαρβαρότητα που γνώρισαν χθες χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές : και οι δύο μορφές βίας – επίσημη κρατική και παρα-κρατική – είναι παραλλαγές της άρχουσας βίας ενάντια στους ανθρώπους του μόχθου, με σκοπό την τρομοκράτηση και το τσάκισμα του ηθικού τους.
Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα στο σύνολό του, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τους μετανάστες – ένα μεγάλο και οργανικό τμήμα του προλεταριάτου της χώρας – στο έλεος των φασιστών και των εντολέων και υποστηρικτών τους που βρίσκονται στις τάξεις της κρατικής καταστολής. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τους μηχανισμούς του κράτους που αποδεδειγμένα χρησιμοποιούν και προστατεύουν τους φασίστες. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα συνδικάτα, αλλά και κάθε άλλη εργατική και νεολαιίστικη πολιτική ή συνδικαλιστική συλλογικότητα που θέλει να παλέψει ενεργά ενάντια στην κρατική και παρακρατική κατατρομοκράτηση των μεταναστών, πρέπει να ενώσουν τη δράση τους γύρω από ένα πρόγραμμα μαζικής και μαχητικής δράσης που θα περιλαμβάνει:
–    Διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων και τακτικών ανοικτών μαζικών συνελεύσεων στις γειτονιές των «γκέτο» του Κέντρου για την ανάδειξη των προβλημάτων των μεταναστών, αλλά και συνολικά των εργαζόμενων κατοίκων αυτών των περιοχών και την προσπάθεια συλλογικής διεκδίκησης  λύσεων.
–    Δημιουργία ομάδων αυτοάμυνας εφοδιασμένων με τα απαραίτητα μέσα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της φασιστικής βίας στα «γκέτο» του Κέντρου, που θα αποτελούνται από επίλεκτα μέλη των εργατικών συνδικάτων (των οικοδόμων, των εργατών μετάλλου κ.α), των κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, καθώς και μεταναστευτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Οι ομάδες αυτές πρέπει παράλληλα, να αναλάβουν να προστατεύσουν τους κατοίκους από τη δράση λούμπεν στοιχείων και εγκληματικών κυκλωμάτων.
–    Οργάνωση διαρκούς και μαζικού αποκλεισμού των γραφείων των φασιστικών συμμοριών και μιας καμπάνιας με στόχο την άρνηση εκτύπωσης φασιστικού και ρατσιστικού υλικού.
–    Εκστρατεία για την πολιτική και συνδικαλιστική οργάνωση των μεταναστών, με σκοπό την ενδυνάμωση της πάλης του συνόλου του εργατικού κινήματος της χώρας, ανεξάρτητα από εθνικότητα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα