Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότητα10 χρόνια από την προδοσία του 2015 - Όταν (μόνο) η Κομμουνιστική...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

10 χρόνια από την προδοσία του 2015 – Όταν (μόνο) η Κομμουνιστική Τάση μέσα στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων

Από το θεωρητικό-ιστορικό ένθετο της εφημερίδας μας («Κομμουνισμός» , αρ. 14). Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από το προδομένο δημοψήφισμα και την παρουσίαση στις 19 Ιουλίου του νέου μας βιβλίου με τίτλο «Η προδοσία του 2015 και η πολιτική παρακαταθήκη της Κομμουνιστικής Τάσης στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ» (εκδόσεις Μαρξιστική Φωνή»).

Τον Φεβρουάριο του 2015, η ΚΤ είχε την τιμή να είναι η μοναδική τάση μέσα στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε ξεκάθαρα και δημόσια να ψηφιστεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωσή της με ημερομηνία 25/2/2015, η οποία είχε αναδημοσιευθεί και στη μεγάλης επισκεψιμότητας αστική ιστοσελίδα του «Βήματος». Για την ιστορία, η πρόταση του ΚΚΕ, ενώ κατατέθηκε στη Βουλή επίσημα στις 25/2, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε καν τέθηκε προς συζήτηση.

Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ! Ευκαιρία να ανατραπεί η ταπεινωτική συμφωνία!
Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πλήρη υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων. Τώρα κάθε αριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να αποδοκιμάσει την ταπεινωτική συμφωνία που υπογράφτηκε με την τρόικα, αναγκάζοντας την ηγετική ομάδα του κόμματος και την κυβέρνηση να αναδιπλωθούν και να ματαιώσουν τη δέσμευσή τους για υποταγή της χώρας στους δανειστές και τις πολιτικές τους.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ δίνει μια λαμπρή ευκαιρία να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα αγώνα και ενότητας στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με τη θετική τους ψήφο οι αριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν σήμερα να αντιστρέψουν αποφασιστικά το κλίμα απογοήτευσης που τείνει να απλωθεί στους κόλπους του εργαζόμενου λαού μετά τις τελευταίες εξελίξεις και να δείξουν στην πράξη ότι η ενότητα της Αριστεράς στον αγώνα για τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα – που άλλωστε βρίσκεται στις ιδρυτικές αρχές του κόμματος – μπορεί να γίνει πράξη άμεσα. Όσοι βουλευτές αρνηθούν να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ και συνταχθούν με τα αστικά κόμματα στη σχετική ψηφοφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι διαλέγουν στρατόπεδο και τοποθετούνται και επίσημα ενάντια στα συμφέροντα εκείνων που τους εξέλεξαν.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της, που έχει επανειλημμένα ασκήσει στο παρελθόν τεκμηριωμένη κριτική από μαρξιστική σκοπιά στη λαθεμένη τακτική της ηγεσίας του ΚΚΕ έναντι του ζωτικού ζητήματος της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, συγχαίρει τους κομμουνιστές συντρόφους που φέρνουν αυτή την πρόταση στη Βουλή και προσφέρουν μια πραγματική ευκαιρία, στην πράξη όχι στα λόγια, για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και την ενότητα όσων επικαλούνται τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ – 25/2/2015

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ανασκόπηση

Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies, ώστε να παρέχει στο χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Τα δεδομένα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση ενεργειών, όπως την αναγνώρισή σας, όταν επιστρέφετε στην ιστοσελίδα μας, και για να κατανοήσουμε ποια τμήματα της ιστοσελίδας μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις για τα cookies από τις καρτέλες στα αριστερά σας.