Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΓενική Απεργία - Να επιβάλουμε κλιμάκωση του αγώνα!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Γενική Απεργία – Να επιβάλουμε κλιμάκωση του αγώνα!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

 

 

Η προχθεσινή γενική απεργία ήταν σταθμός για τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου. Εκατομμύρια απεργοί και δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές με πρωτοπόρα την νέα γενιά, έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της. Ξαναέπιασαν το «νήμα» του μεγαλειώδους απεργιακού αγώνα του 2001 που εμπόδισε την κυβέρνηση Σημίτη να ξεριζώσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Έδειξαν ποιος είναι το αληθινό αφεντικό στην κοινωνία, φανερώνοντας τη δύναμη της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας, που αν το αποφασίσει, μπορεί να παραλύσει ολόκληρο το οικονομικό σύστημα.

Η μεγάλη αυτή γενική απεργία έστειλε εκτός από την κυβέρνηση, σημαντικά μηνύματα και προς άλλους αποδέκτες. Η συμβιβαστική συνδικαλιστική ηγετική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει πλέον μια αδιαμφισβήτητη πανεργατική – πανυπαλληλική εντολή να πάψει να διαπραγματεύεται και να οργανώσει σοβαρά τον αγώνα. Η ηγεσία του ΠΑΜΕ είδε στην πράξη αυτή τη φορά πιο αποφασιστικά, πως το να απομονώνει με ξεχωριστές συγκεντρώσεις χιλιάδες πρωτοπόρους αγωνιστές από τα πλατειά στρώματα των εργαζόμενων που συσπειρώνονται πάντα στις παραδοσιακές τους οργανώσεις, το μόνο που καταφέρνει είναι να απογοητεύει αυτούς τους αγωνιστές και να αποδυναμώνει τις κινητοποιήσεις. Τέλος, οι πολιτικές ηγεσίες των εργαζόμενων, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ εισέπραξαν μια ξεκάθαρη εντολή να πάρουν αποφασιστικές πρωτοβουλίες για να φύγει από την εξουσία το γρηγορότερο η μισητή κυβέρνηση του κεφαλαίου.

Τώρα η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε βαθιά κρίση. Οι κατασταλτικές μέθοδοι (συλλήψεις, κάμερες κ.λπ) που χρησιμοποιεί σπασμωδικά, φανερώνουν στην πραγματικότητα όχι τη δύναμη, αλλά την κοινωνική της αδυναμία και την αυξανόμενη κοινωνική της απομόνωση. Αυτή είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να κλιμακώσουμε των αγώνα για να ματαιώσουμε οριστικά τα σχέδιά της.

 

– Όλοι στα συνδικάτα για να επιβάλουμε στις ηγεσίες την κλιμάκωση του αγώνα και την ταξική ενότητα.

 

– Νέα 24ωρη γενική απεργία με ενιαίες απεργιακές συγκεντρώσεις κατά πόλη και νομό. Σύνδεση του αγώνα ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης με τον αγώνα ενάντια στην ανεργία, τη λιτότητα, την ακρίβεια και τις ιδιωτικοποιήσεις. Να απαιτήσουμε :

1) Σύνταξη στα 58 χρόνια για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επιστροφή όλων των κλεμμένων των αποθεματικών των ταμείων από τη δεκαετία του 1950 ως σήμερα. Διμερής χρηματοδότηση των ταμείων, μόνο από το κράτος και την εργοδοσία. Διοίκηση των ταμείων από εκλεγμένους και ανακλητούς εκπροσώπους των εργαζομένων. Βαριές ποινές για την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών. Ασφάλιση όλων των μεταναστών εργαζόμενων. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους.

2) Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ. Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς και τις συντάξεις.

3) 35ωρο – 5ήμερο – 7ωρο. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας και της μερικής απασχόλησης. Απαγόρευση των απολύσεων.

4) Κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο και διαχείριση των επιχειρήσεων που κλείνουν. Ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων των Δημόσιων επιχειρήσεων, πλήρης επανακρατικοποίηση όσων ιδιωτικοποιήθηκαν, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

        5) Βαριά φορολογία στα κέρδη του κεφαλαίου και κοινωνικοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας για να βρεθούν χρήματα για τη Δημόσια Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Κοινωνική Ασφάλιση. 

 

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα