Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΤαυτότηταΑνακοινώσειςΒραζιλία: Xάκερ απειλεί ηγετικό στέλεχος της Esquerda Marxista και την οικογένειά του

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Βραζιλία: Xάκερ απειλεί ηγετικό στέλεχος της Esquerda Marxista και την οικογένειά του

Ανακοίνωση του βραζιλιάνικου τμήματος της ΔΜΤ για επίθεση από χάκερ σε ηγετικό του μέλος.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, ένας χάκερ απείλησε τον Johannes Halter, τον συντονιστή της σελίδας της Esquerda Marxista( Βραζιλιάνικου τμήματος της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης) στο instagram. Ο χάκερ απείλησε να δημοσιεύσει όλα τα προσωπικά στοιχεία του Johannes Halter, καθώς και τα στοιχεία των μελών της οικογένειάς του, σε μια ομάδα που τον προσέλαβε να το κάνει. Αρχικά είπε ότι είχε προσληφθεί από «κάποιον» και μετά είπε « μία ομάδα ανθρώπων που με προσέλαβαν», ακολουθούμενο από το «θα το κάνουμε». Εάν αυτό το άτομο είναι εγκληματίας χάκερ που εμπλέκεται σε εκβιασμό, μισθοφόρος στην υπηρεσία μιας ακροδεξιάς ομάδας ή μέλος μιας αντικομμουνιστικής ομάδας, αυτό δεν θα εκφοβίσει την Esquerda Marxista και αυτό το άτομο θα βρεθεί υπόλογο για τις πράξεις του.

Σύμφωνα με τον χάκερ, προσλήφθηκε για να εκβιάσει τον Johannes Halter και να τον αναγκάσει να απενεργοποιήσει τη σελίδα. Ο χάκερ χρησιμοποίησε τον κωδικό “Asag” και κάλεσε από έναν αριθμό WhatsApp αμερικανικής προέλευσης +1(509)587-0987. Η σελίδα της Esquerda Marxista στο Instagram παραμένει ενεργή και συνεχίζει να διαδίδει τις επαναστατικές ιδέες. Αυτή ήταν μια ακόμη επίθεση εναντίον της Esquerda Marxista, η οποία έχει ήδη αντιμετωπίσει αρκετές απόπειρες κυβερνοεπίθεσης στην ιστοσελίδα της καθώς και απόπειρες εκφοβισμού της οργάνωσης.

Η Esquerda Marxista και οι ηγέτες της έχουν ήδη υποστεί πολλές αγωγές, συλλήψεις και επιθέσεις από την αστυνομία για τις ιδέες και τις ενέργειες που υπερασπίζονται και εφαρμόζουν. Έχει επίσης αντιμετωπίσει φυσικές επιθέσεις από ακροδεξιές ομάδες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, απειλές κατά των μελών της και επιθέσεις εναντίον των ακτιβιστών και των γραφείων της. Η Livraria Marxista, που διατηρείται από την ομάδα στο Σάο Πάολο, έχει ήδη γίνει στόχος πολλών αστυνομικών επιδρομών, κλοπής και βανδαλισμών.

Αυτές είναι οι μέθοδοι εκφοβισμού που χρησιμοποιούνται από πράκτορες του κράτους, αντιδραστικούς, φασίστες και ημι-φασίστες για να προσπαθήσουν να κάνουν το πρόγραμμα και τις ιδέες τους να κυριαρχήσουν. Η κομμουνιστική μέθοδος πάλης, από την άλλη πλευρά, βασίζεται πάντα στο να εκθέσουμε τις ιδέες μας ανοιχτά, στην επιρροή αυτών των ιδεών και τον μαζικό αγώνα. Επομένως, ζητάμε από όλες τις οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, καθώς και τους διανοούμενους και τους ακτιβιστές που πιστεύουν στις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και της οργάνωσης, να μιλήσουν και να καταγγείλουν αυτήν την άθλια προσπάθεια που έκανε αυτό το αντιδραστικό απόβρασμα, που δεν είχε κανέναν ενδοιασμό ακόμη και να απειλήσει την οικογένεια ενός αγωνιστή.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η πράξη εκβιασμού εναντίον της Esquerda Marxista συμβαίνει σε μια στιγμή που ο Eduardo Bolsonaro (PSL-SP) προτείνει το νομοσχέδιο 4425/2020. Αυτή η πρόταση του γιου του προέδρου εξομοιώνει τη ναζιστική ρητορική με την υπεράσπιση του κομμουνισμού και προτείνει την ίση ποινικοποίηση και των δύο πολιτικών απόψεων.

Αυτή η επίθεση εναντίον της Esquerda Marxista είναι συνέπεια της αντιδραστικής πολιτικής του Bolsonaro, της εκφυλισμένης κλίκας γύρω του και των οπαδών του. Στο κλίμα που επικρατεί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για άσκηση βίας κατά του Τύπου, μεμονωμένων δημοσιογράφων και οποιουδήποτε πολιτικού αντίπαλου ή κόμματος της αντιπολίτευσης. Όχι τυχαία, ακόμη και πριν εκλεγεί, ο Bolsonaro προσδιόρισε τον κομμουνισμό ως τον κύριο εχθρό του.

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση για συμμετοχή στην εκστρατεία για την καταγγελία αυτής της επίθεσης κατά της ελευθερίας της έκφρασης και της οργάνωσης. Σας καλούμε να καταγγείλετε την επίθεση και να δημοσιεύσετε την καταγγελία σε ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φόρουμ συζήτησης!

Η απειλούμενη σελίδα instagram είναι https://www.instagram.com/esquerdamarxista/

Η σελίδα μας στο Facebook είναι https://www.facebook.com/EsquerdaMarxista/

Στείλτε μηνύματα αλληλεγγύης στο contato@marxismo.org.br

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα