Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Διεθνής Μαρξιστική Τάση Διαμαρτυρία στην Μεξικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Διαμαρτυρία στην Μεξικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα

Στις 15 Σεπτέμβρη μέλη της Μαρξιστικής Τάσης προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Μεξικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, επιδίδοντας σχετικό ψήφισμα. Η διαμαρτυρία αφορούσε στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης που έχει εξαπολύσει το Μεξικάνικο κράτος ενάντια στον αναδυόμενο μέσα από το μαζικό κίνημα θεσμό των Λαϊκών Συνελεύσεων και Συμβουλίων. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας οι ηγέτες της Λαϊκής Συνέλευσης του κρατιδίου της Οξάκα χαρακτηρίστηκαν από τον εισαγγελέα της πόλης «τρομοκράτες  και αντάρτες πόλης», ενώ ειδική εκστρατεία ψεμάτων μέσα από τον αστικό τύπο έχει εξαπολυθεί ενάντια στους συντρόφους της Μεξικανικής Μαρξιστικής Τάσης που εκδίδουν την εφημερίδα "El Militante" και οι οποίοι πρωτοστατούν στην δημιουργία των λαϊκών συνελεύσεων. Επίσης το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο κρατίδιο έχει εξαπολυθεί ένα κύμα διώξεων ενάντια σε αγωνιστές, ιδιαίτερα από το κίνημα της εκπαίδευσης.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας υπέγραψαν 27 μέλη συνδικάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ και μέλος της Π.Γ του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΣΕ Αλέκος Καλύβης.

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

H Βρετανική “Telegraph” για τον Άλαν Γουντς: ο μαρξιστής που επηρέασε τον Τσάβες

Διαβάστε τι έγραψε πρόσφατα η Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" για τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που θα επισκεφθεί  στα τέλη Απριλίου την Αθήνα για ομιλίες, προσκεκλημένος της Πρωτ. "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ". "..Σηκώστε μια σφιχτή γροθιά για τον Alan Woods, παρακαλώ – ένα πρώην μέλος του Militant από το Σουόνσι, 68 ετών – του οποίου ο αμετανόητος τύπος μαρξισμού που υποστηρίζει είχε τεράστια επίδραση στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που πέθανε την περασμένη βδομάδα...".