Θεατρική βραδιά με το «Τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ

  Θεατρική βραδιά - Το Τίμημα - Άρθουρ Μίλλερ - Θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ»
  Πότε:
  29/03/2018 @ 21:00
  2018-03-29T21:00:00+03:00
  2018-03-29T21:15:00+03:00
  Πού:
  Θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ»
  Παπαδιαμαντοπούλου 4
  Αθήνα 115 28
  Ελλάδα
  Επικοινωνία:

  Η Κομμουνιστική Τάση, στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγει για την οικονομική στήριξη του βασικού της εντύπου, του περιοδικού «Επανάσταση», αλλά και των σημαντικών σχεδίων του εκδοτικού της σχήματος με την επωνυμία «Μαρξιστική Φωνή», διοργανώνει μια βραδιά ποιοτικού θεάτρου για τους συντρόφους και τους φίλους της. Η παράσταση που επιλέχθηκε, παίζεται στο θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ» και είναι η σπουδαιότερη της φετινής θεατρικής σεζόν, σύμφωνα με τα σχόλια των θεατρικών κριτικών και του ίδιου του κοινού. Πρόκειται για μια παράσταση με το αριστούργημα του μεγάλου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Άρθουρ Μίλερ, με τίτλο «Το Τίμημα». Το έργο αυτό ήταν από τα αγαπημένα του συγγραφέα. Καθόλου τυχαία, αυτό ήταν και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει ο ίδιος.

  Το «Τίμημα» είναι ένα κοινωνικό δράμα, που αναδεικνύει την επίδραση που έχουν στην ανθρώπινη προσωπικότητα τα ήθη και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η υπόθεση εκτυλίσσεται με φόντο την επανένωση δύο αδερφών μετά από πολύ καιρό, με αφορμή την εκποίηση του πατρικού τους σπιτιού. Η σκηνοθεσία γίνεται από την Ιωάννα Μιχαλακοπούλου, η οποία φρόντισε η παράσταση να μην αποκλίνει από το πνεύμα του έργου, όπως το εξέφρασε ο ίδιος ο συγγραφέας. Το βασικό ρόλο, εκείνον του παλαιοπώλη Gregory Solomon, υποδύεται ο εκπληκτικός Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Από πολλούς κριτικούς, μάλιστα, υποστηρίζεται ότι στο συγκεκριμένο ρόλο ο Μιχαλακόπουλος δίνει ένα ζωντανό μάθημα υποκριτικής. Άξιοι συμπαραστάτες του στην σκηνή αποδεικνύονται οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χρήστος Σαπουντζής και Ρένια Λουιζίδου .

  Για τη θεατρική βραδιά δεν επιλέχθηκε τυχαία ένα έργο του συγκεκριμένου συγγραφέα. Ο Άρθουρ Άσερ Μίλερ (1915-2005) δεν ήταν απλώς ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς της μεταπολεμικής περιόδου, μαζί με τους Τένεσι Ουίλιαμς και τον Ευγένιο Ο’ Νηλ. Τα έργα του είχαν επαναστατική χροιά και ασκούσαν κριτική στην καπιταλιστική αυταπάτη του λεγόμενου «Αμερικανικού Ονείρου». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στις τάξεις των αγωνιστών για την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο και εξαιρετικά μισητός στους καθεστωτικούς κύκλους των ΗΠΑ. Το μίσος αυτό τον έκανε θύμα των μακαρθικών διώξεων, γιατί αρνήθηκε να καταδώσει κομμουνιστές συναδέλφους του στην διαβόητη «Επιτροπή Αντι-Αμερικανικών Δραστηριοτήτων».

  Η θεατρική βραδιά των «Ε» και «Μ.Φ» θα γίνει την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 21:00. Για όσους δεν μπορούν να δώσουν το «παρών» εκείνη τη μέρα, υπάρχει η δυνατότητα (για περιορισμένες όμως θέσεις) να παρακολουθήσουν το έργο την Πέμπτη 22 Μαρτίου, την ίδια ώρα. Το θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ» βρίσκεται στην περιοχή των Ιλισίων και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 4.

  Η τιμή της πρόσκλησης είναι η τιμή του κανονικού εισιτηρίου της παράστασης, δηλαδή 18 ευρώ. Έτσι, με τα ίδια χρήματα που κάποιος σύντροφος και φίλος μπορεί να απολαύσει αυτή την εξαιρετικά ποιοτική παράσταση, ταυτόχρονα, ενισχύει και την ζωτική εκδοτική δουλειά για τη διάδοση των ιδεών του επαναστατικού μαρξισμού.

  Προμηθευτείτε την πρόσκλησή σας, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 211 2147513 (10:00-16:00), 6983584831, 6947507776 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Η πρόσκληση θα σας παραδοθεί έγκαιρα στη διεύθυνση που θα υποδείξετε.